Originalno risbo iz stripa Tintin prodali za kar 1,55 milijona evrov

.
Originalno risbo iz stripa Tintin prodali za kar 1,55 milijona evrov
.
Originalno risbo iz stripa Tintin in njegove dogodivščine z naslovom Pristanek na Luni so v soboto na dražbi v Parizu prodali za 1,55 milijona evrov.

Iztržena vsota je doslej najvišja za posamezno risbo, so sporočili iz dražbene hiše Artcurial.

“To je preprosto fantastično. Izjemna cena za izjemno delo,” je ob tem dejal strokovnjak za stripe v tej dražbeni hiši Eric Leroy. Po njegovih besedah Pristanek na Luni predstavlja ključen trenutek v zgodovini stripovske umetnosti. “Za številne ljubitelje in zbiralce stripov je postal legendaren,” je poudaril.

Vrednost risbe, ki nosi enak naslov kot knjiga iz leta 1954, je bila sicer ocenjena na od 700.000 do 900.000 evrov.

Risba belgijskega striparja, znanega pod imenom Herge, prikazuje dečka Tintina, njegovega psa Švrka in kapitana Haddocka v astronavtskih opravah, ko se sprehajajo po površju Lune.

V dražbeni hiši Christie’s pa so v soboto za 602.500 evrov prodali neko drugo originalno risbo iz stripa Pristanek na Luni, ki prikazuje zgolj reševalna vozila na Zemlji.

Hergejeve risbe so sicer rekorde dosegale že v preteklosti. Tako so notranjo naslovnico, ki je med letoma 1937 in 1958 krasila stripe o Tintinovih dogodivščinah, leta 2014 na dražbi v Parizu prodali za 2,65 milijona evrov.

Vir: http://reporter.si/clanek/magazin/originalno-risbo-iz-stripa-tintin-prodali-za-kar-155-milijona-evrov-483817