Jeremiah 1 integral

32,00 

Ni na zalogi

Opis

Hermann – Jeremiah integral 1

Jeremiah je nebogljena sirota, katero kruta usoda pahne v svet postapokaliptičnega kaosa. Svet, ki se po holokavstu počasi prebuja in postavlja na lastne noge, ločujejo velike distance, pogojujejo pa ga ostanki nekdanje civilizacije. Rasni in verski fanatizem, ponorela narava, eksperimentalni laboratoriji, utopične kolonije, denarni mogotci in njihove ljudske marionete, dajejo odličen poligon za pustolovščine polne dramatičnih zapletov.

V ponorelem svetu, ki na trenutke zelo spominja na našega, kjer velike ribe neusmiljeno goltajo male, Jeremiaha spremlja neločljivi pajdaš, Kurdy Malloy, ki je značajsko nasprotje njegovemu naivnemu idealizmu. Kurdy je klateški cinik, nagel na revolverju in poln ukan, njegova preteklost pa je ovita v tančico skrivnosti.

Hermann, belgijski risarski virtuoz, ki je avtor kar petih evropskih bestsellerjev, se je z Jeremiahom lansiral v sam vrh svetovnih ustoličencev devete umetnosti. Poleg številnih nagrad in priznanj je leta 2009 dobil posebno odlikovanje, s katerim ga je Francija razglasila za viteza umetnosti in pisanja, leta 2016 pa je na prestižnem Angoulemskem festivalu prejel Grand prix nagrado za življenjsko delo.

Strip je v slovenščini.

Format A4, trde platnice, barvni tisk, 144 strani