Kafka

15,00 

Opis

Peter Kuper – Kafka

Ameriški stripovski avtor Peter Kuper v ekspresivnem črno-belem slogu, ki je še poudarjen s tehniko praskanke, odstira atmosfero, ki nam je vsem še predobro znana: tako iz prebiranja Kafkovih zgodb kot iz našega vsakdana, v katerem se večkrat znajdemo v navidezno brezizhodnih situacijah.
Kafkovski absurdnosti očitno ni mogoče ubežati, zato Kuper Kafkove zgodbe predrugači le toliko, da pokaže, kako večne so: lahko bi se dogajale tako pradavnini kot v sodobnih trumpovskih časih.
V stripovskem albumu je zbranih 14 Kafkovih zgodb, s katerimi je Kuper pokazal tako odlično poznavanje enega največjih pisateljev 20. stoletja kot tudi zakonitosti stripovskega medija. Tako to ni le zbirka Kafkovih zgodb, ampak prava enciklopedija izraznih zmožnosti stripovskega jezika.

O AVTORJU:

Ilustracije in stripi Petra Kupra so izhajali v publikacijah širom sveta, med drugim v revijah The New Yorker in MAD, kjer že od leta 1997 piše in riše stripovsko serijo Spy vs. Spy. Leta 1979 je soustanovil politično angažirano stripovsko revijo World War III Illustrated in vse do danes ostal član njenega uredništva. Ustvaril je več kot dva ducata knjig, med njimi The SystemDiario de Oaxaca in Drawn to New York. V strip je priredil tudi Srce teme Josepha Conrada, The Jungle Uptona Sinclaira in Preobrazbo Franza Kafke, ki jih obravnavajo tudi pri pouku v srednjih šolah ter na fakultetah v ZDA in drugje. Za strip Ruins je leta 2016 prejel Eisnerjevo nagrado za najboljši stripovski roman. Že trideset let poučuje strip na Šoli za vizualne umetnosti v New Yorku in je gostujoči profesor na Harvardu.

Format: 165 × 240 mm, trda vezava, črnobel tisk, 160 strani