Ogljik & Silicij

35,00 

Ni na zalogi

Opis

Ogljik & Silicij

Profesorica Noriko Ito, direktorica raziskav v korporaciji Tomorrow Foundation, na prvi strani risoromana Mathieuja Bableta opiše, kako je nastal projekt “Ogljik & Silicij”:
Na začetku smo našo umetno inteligenco napajali z brezmejnimi količinami podatkov in s tem ustvarjali vrelce povsem neuporabnega znanja. Kaj smo torej pogrešali? Kakšna je razlika med orjaško količino podatkov in inteligenco?
Kako naj ustvarimo človeško UI?
Nato priklopi oba robota. Njuno popotovanje se lahko prične. Podjetje, ki je oba robota ter vse ostale iz njune serije razvilo v kontroliranem laboratorijskem okolju brez stika z zunanjim svetom, nato pa jih ponudilo trgu, jima je določilo tudi maksimalno življenjsko dobo – 15 let. A kaj bi se zgodilo, če bi oba robota, sprva zasnovana za delo s starostniki v domovih za ostarele, želela živeti dlje? Potovati, videti svet, občutiti prostost? Ogljik in Silicij, ženski in moški robot, izbereta vsak svojo pot skozi življenjski cikel, a se njuni poti v kataklizmičnem svetu, ki dobesedno razpada pred njunimi očmi, nenehno prepletata. Povezuje ju navezanost, ki izvira natačno iz tega, kar nenehno preizprašujeta: njuna bližina človeškosti.
Ta izjemni risoroman francoskega striparja Mathieuja Bableta je prvo njegovo delo, prevedeno v slovenščino.

Format: 320×250 mm, trda vezava, barvni tisk, 272 strani