Popotovanje očetov

19,50 

Opis

Popotovanje očetov

V zakulisju Zgodbe zgodb ali »pripelji mi mulca nazaj«!

Prvo stoletje. Trije zaskrbljeni očetje se odpravijo na pot po Galileji in Judeji iskat svoje sinove, ki so postali Jezusovi apostoli. Človeška pustolovščina pa jih bo pripeljala dlje, kot so si kdaj koli mislili.

Strip Popotovanje očetov je avtor zasnoval z mislijo, »kako lahko o veri spregovorimo brez ustvarjanja neke Da Vincijeve šifre, brez tega, da bi vse skupaj popljuvali in kar tako, malo mimogrede, poteptali prepričanje milijonov ljudi«.

Prejel je mednarodno nagrado za najboljši krščanski strip Angoulême 2008 in jubilejno nagrado Angoulême 2011.

Znana zgodba, napisana v obrnjeni perspektivi, v kateri evangeljsko zgodbo spremljamo z zornega kota očetov, ki iščejo svoje sinove – Jezusove apostole. Pot, ki se začne kot nerazumevanje, jeza, strah ob iskanju »izgubljenih sinov«, vse bolj postaja pot iskanje sebe, prevetritve lastnih prepričanj in opuščanja predsodkov.

Popotovanje očetov je res njihovo osebno popotovanje, na katerem se počasi odpirajo novemu, začnejo odpirati varne kamrice lastnih gotovosti, hkrati pa se začno zavedati tudi tistega, kar je v njih dobrega.

Zanimivo je končno srečanje očetov in sinov, ki odraža medsebojno spoštovanje, pozitivno presenečenje, sprejemanje življenja. Sobivanje in razumevanje različnih generacij je ne le možno, temveč – po tem, ko vsak prehodi določeno, samo svojo, pot – tudi obogatitev za vse.

Stripovski pristop skrbi, da ostaja vse na trdnih tleh, življenje in človeka jemlje celostno, brez olepševanj. Zato bo knjiga nadvse dobrodošlo branje tako za odraščajoče najstnike, kot za vse odrasle, ki pot njihovega odraščanja spremljajo.

Format 235 x 315 mm, broširano, barvni tisk, 144 strani.