Svinjske nogice

19,90 

Roman

Opis

Tadej Golob – Svinjske nogice

roman

Kaj se zgodi, ko (še) neuspelemu risarju erotičnih stripov prijatelj zaupa v hrambo puško in vrečko kokaina? Vrtiljak vsakdanjih, pa tudi čisto nadrealističnih dogodivščin zagrabi Janija Bevka, koleričnega, a ljubečega očeta triletnega Simona in moža potrpežljive Maje, vse do predvidljivo nepredvidljivega konca.

Svinjske nogice so leta 2010 prejele nagrado kresnik, v obrazložitvi pa je komisija zapisala: “Avtor iz realizma tu pa tam zavije v grotesko, junakov benteči odnos do sveta pa prinaša vedno nove detajle in teme, ki njegovo zgodbo postavljajo v širši kontekst. Svinjske nogice so vseskozi napete, na trenutke pretresljive, tudi šokantne, na skrivaj celo angažirane, dobro zastavljene in do konca spretno izpeljane – vse to pa zagotavlja prvovrstni bralski užitek.”

Svinjske nogice so romaneskni prvenec Tadeja Goloba, ki je Slovence spremenil v bralce kriminalk (Jezero, Leninov park …) in biografij (Petra Vilfana, Zorana Predina, Gorana Dragića, Petra Čeferina, Milene Zupančič …). Že v Svinjskih nogicah navdušuje avtorjev mojstrski smisel za napeto zgodbo, za vrhunske dialoge in monologe ter prepoznaven humor, v katerem lahko danes uživajo tudi ljubitelji detektiva Tarasa Birse ali bralci romana Ali boma ye!

Format: 130×200 mm, broširano, 271 strani