Vojna

19,00 

Kategorija:

Opis

Goran Duplančić – Vojna
8. marca 2013 na forumu spletnega portala Stripovi.com v podforumu Avtorska vitrina hrvaški stripar in scenarist Goran Duplančić odpre temo, ki jo poimenuje Na mestu, ... VOJNA! v katerem objavi šest tabel avtobiografskega 
črnobelega stripa z naslednjim besedilom: "Dogodki, prikazani v tem stripu, so se res zgodili. Po 22 letih se ne spomnim natančnih imen udeležencev in zaporedja dogodkov. Tukaj so ti drobci mojih spominov razvrščeni tako, da tvorijo smiselno celoto in so se verjetno zgodili v tem vrstnem redu. Preden začnem, se opravičujem mcnu-u. Obljubil sem mu ta strip za Q v okviru projekta "enaindevetdeseta". Ne vem, zakaj sem si premislil in se odločil narediti spletni strip. Mislim, da se mi je utrgalo. Oprosti Macan. Če bom zdržal, bo materiala za album. Če bom zdržal ..."
.
Na srečo je zdržal. Po dveh letih risanja, v katerih je še naprej objavljal table svojega stripa na forumu, in po dolgih šestih letih čakanja in dveh letih priprav je bil strip Gorana Duplančića VOJNA zvezan in natisnjen.
.
Čas dogajanja je leto 1991, kraj pa je enota JNA, ki v Ljubljani dočaka slovensko osamosvojitveno vojno. Duplančić pripoveduje avtobiografsko zgodbo po spominu, z obilno uporabo hiperboličnih orodij, ki držijo pripoved.


Format: 170 x 244 mm, trde platnice, črnobel tisk, 280 strani.