Vojne zgodbe integral

30,00 

Kategoriji: , SKU: BU VOJNE ZGOD

Opis

Vojne zgodbe

Kako to, da je tolpa švercarjev na koncu tista, ki je bolj moralna od partizanov, belogardistov, teritorialcev, naših ali vaših, tvojih ali mojih?

1943
Zima, vojna, Italijani, partizani, kolaboracionisti, črna roka, vojni dobičkarji. Kdo bo zmagal v vrtincu nasilja, seksa, krvi, v času, ko so bili celo tisti, ki so preživeli, žrtve.

1945
Vojna je končana, a po deželi še krožijo bande raztrgancev, umikajočih se vojakov, četnikov, kreatur, pasjeglavcev, ki pobijajo vse, kar leze in gre. Proti njim se postavijo borci Cankarjevega bataljona, sledi groteskni pokol. Na koncu zmanjka tudi streliva.

1991
Kaj se zgodi z vojakom, ki prespi vojno, in se nekega jutra znajde sam v zapuščeni vojašnici, brez sodrugov, brez komandantov, brez vsega, samo s sanjami o svetu, ki ni nikoli zares obstajal? Protivojni strip, posvečen Ivu Štandekerju.

Zadnja vojna
Strip, ki je nastal na prelomu tisočletja, v času velikih sporov v slovenski politiki, s klišeji akcionerjev opisuje spopad med dvema frakcijama in zgodbo pakistanskega ilegalca, ki ga je usoda izpljunila na ljubljanske ulice.

Zadnji let Tonija Mrlaka (scenarij Marijan Pušavec)
Resnična zgodba o smrti, ki je ne smemo pozabiti, o tem, da heroji niso heroji in da je okupatorski helikopter prevažal kruh. To, da ga je pilotiral Slovenec, človek, ki je nameraval prestopiti, je bila za državo, ki je želela iz zločina zagraditi mit, umazana podrobnost, kolateralna škoda.

Format A4, trde platnice, črnobel tisk, 224 strani.