Žabci

20,00 

Opis

Žabci

Serija kratkih komičnih stripov Žabci je začela nastajati leta 2019 in je sprva nosila naslov Rega Grega. Povod za nastanek je bil trenutek avtoričine cinične naveličanosti sveta, ki pa se je prelevil v serijo prikupnih dialogov in modrovanj dveh žab, ki razmišljata s svojo glavo ter utelešata odpor do tega, da bi  življenje jemali (pre)resno. Risana sta v enostavnem slogu in ploskovito pobarvana na računalniku.

Čeprav sta na prvi pogled delujeta moškega spola, ju avtorica vidi kot androgena. Razmerja med njima se nenehno spreminjajo, kar ima morda kaj opraviti s tem, da sta dvoživki in lahko prehajata iz enega stanja bivanja v drugo. Dvoživa narava zanju pomeni tudi, da vse počneta v dvoje. Kljub temu se v stripih pojavijo tudi drugi karakterji, od katerih je nedvomno najpomembnejši nadlegendarni razočarani pingvin Marko.

Dora Kaštrun (1994) je diplomirana oblikovalka vizualnih komunikacij, ki trenutno zaključuje magistrski študij ilustracije na ALUO. K ilustraciji pristopa vsakič na drugačen način, saj ji je najbolj pomembno, da se slog prilagaja vsebini. Z likovnostjo se ukvarja že vse življenje, izrablja pa jo predvsem za pripovedovanje zgodb. S svojimi deli je sodelovala na več razstavah ilustracije, je pa tudi avtorica animiranega filma Ribja juha, ki je bil med drugim predvajan na Animateki in v Mali galeriji.

Dimenzije: 225 x 145 mm, trda vezava, barvni tisk, 132 strani