Sveto pismo v stripu 2 – Dobra novica o Jezusu

Sveto pismo v stripu

Slovencem je Sveto pismo v materinem jeziku dostopno že precej dlje kot štiri stoletja, a še vedno bi težko rekli, da ga njegovi bralci zlahka razumejo. Sveto pismo v stripu bistveno olajša razumevanje te pomembne knjige. Publikacija v obliki barvnega stripa je sicer namenjena predvsem mladim, vendar bo gotovo pritegnila tudi starejše. S prijetnimi, realističnimi slikami pomaga naši domišljiji, da se lažje vživimo v dogajanje oziroma v zapisane besede, in našemu spominu, da si jih bolje zapomnimo.
Sodobni prevod, ki ga je Svetopisemska družba Slovenije naslovila Življenje z Jezusom (brezplačno je dostopen na spletni strani zivo.svetopismo.si) in smo ga uporabili v besedilu stripa, še dodatno pripomore k razumljivosti, saj je nastal oz. še nastaja s ciljem, da bi lahko Sveto pismo brali tako, kot bi ga njegovi pisatelji zapisali v današnjem jeziku.

Prva knjiga v zbirki Sveto pismo v stripu vsebuje Apostolska dela, Pismo Kološanom, Jakobovo pismo in Prvo Janezovo pismo.
Velikost 16 x 20 cm, 160 barvnih strani, trda vezava, pvc zaščitna folija; cena je 15 €.
Predogled vsebine: Sveto pismo v stripu, prva knjiga – Apostolska dela

Druga knjiga v tej zbirki vsebuje Evangelij po Luku na 120 barvnih straneh v trdi vezavi.
Velikost 16 x 20 cm, 120 barvnih strani, trda vezava, pvc zaščitna folija; cena je 14 €.
Predogled vsebine: Sveto pismo v stripu, druga knjiga – Dobra novica o Jezusu 

Za tretjo knjigo zbirke je predvidena Geneza (Prva Mojzesova knjiga) v obsegu okoli 160 barvnih strani. Izšla bo predvidoma do konca naslednjega leta.

Sveto pismo je v celoti ali delno prevedeno v več kot 2500 jezikov, v pripravi pa so še prevodi v preko 2000 drugih od skupno okoli 7000 danes živih jezikov (vir: Wycliffe Bible Translators in Svetopisemska družba Slovenije). Po nekaterih izračunih je bilo v vsej zgodovini skupaj natisnjenih več kot šest milijard izvodov, vsako leto pa je po vsem svetu prodanih več kot sto milijonov novih izvodov. Sveto pismo je takšna uspešnica, ker življenja spreminja na boljše. Za stotine milijonov ljudi po vsem svetu je knjiga nad knjigami, polna večnih resnic, temelj za življenje v iskreni ljubezni, trdnem upanju in pozitivni veri. Koristno in pomembno ga je brati in tudi razumeti — zato vas vabimo v enega izmed njegovih najprijaznejših prevodov.

Sveto pismo v stripu je lepo, vredno darilo za božič, veliko noč ali osebni praznik. Prepričani smo, da bo ta knjiga precej pripomogla k branju in razumevanju Svetega pisma, že od otroških let naprej.

Cena: 14 eur