skubic daytona 200 2016 cet 1skubic daytona 200 2016 cet 2skubic daytona 200 2016 cet 4skubic daytona 200 2016 cet 3

Na prvi letošnji motociklistični dirki v ZDA, v Daytoni na Floridi, je bil za dirkače danes dan prostih treningov in privajanja na stezo. Zjutraj pred začetkom dirkaških aktivnosti so moštva pripravila motorje in opravila tehnični pregled dirkalnikov in opreme, sledili so prosti treningi. V prekrasnem sončnem vremenu so se dirkači v razredu Daytona Sportbike 600 podali na stezo dvakrat. Edini slovenski predstavnik Boštjan Skubic je začel previdno, a kot izkušen dirkač na tej stezi hitro napredoval in se obakrat prebil med deseterico najhitrejših. V ekipi Inotherm Yamaha Team so z delom ob zaključku današnjega dne zadovoljni in se bodo preko noči intenzivno pripravljali na jutrišnji kvalifikacijski dan.

Prvi dan treningov je na najvišjem mestu zaključil Geoff May, drugi je bil Michael Barnes in tretji Stefano Mesa. Najhitrejši trije so nastopali z motociklom Yamaha R6.

Boštjan Skubic, Inotherm Yamaha Team,

Z današnjim dnem sem zadovoljen. Vse je šlo več ali manj po načrtih. Predvsem sem vesel, da ni bilo nikakršnih nepotrebnih zapletov, ki sicer dirkača in delo ekipe vržejo iz ustaljenih tirnic. Moj motor je deloval dobro in tudi doganje na stezi je potekalo brez prekinitev. Z ekipo smo delali po vnaprej dogovorjenem načrtu. Na prvem prostem treningu smo želeli le preizkusiti motor, ki je bil sestavljen neposredno pred dirko. Na motor smo vgradili tudi nekaj svojih komponent, ki smo jih prinesli od doma, in zanimalo nas je, ali celoten paket deluje tako kot mora. Sam sem želel najprej dobro preizkusiti Dunlopove gume z letnico 2016. Po dolgem premoru in odstotnosti z dirkališč sem se želel najprej pretegniti in s sebe otresti prah, ki se je nabral čez zimo. Kljub temu, da v Daytoni dirkam že več kot petnajst let in da vsak del steze zelo dobro poznam, je vedno treba odpeljati trening ali dva, da se spomnim vsake podrobnosti.

Na drugem prostem treningu smo na motor nataknili svež komplet koles in spremenili nekaj nastavitev in tako sem lahko bolj odprl plin. Čas svojega kroga sem takoj nekoliko popravil in dan smo zaključili med deseterico najhitrejših dirkačev, čeprav to danes ni bil naš cilj. Jutrišnji dan prinaša dva kvalifikacijska treninga, kjer se bo treba boriti za dober štartni položaj in zdi se mi, da smo zaenkrat dobro pripavljeni. Na prvo štartno vrsto ne računam, začeti iz druge vrste pa moj tihi cilj.”

Tako kot lani si lahko neposredni prenos dirke iz Daytone v Sloveniji ogledate zvečer po našem času na spetni strani http://www.fanschoice.tv