stripburger
Forum Ljubljana, Zavod za umetniško in kulturno produkcijo, Metelkova 6, 1000 Ljubljana
tel. +386 1 2319662, burger@mail.ljudmila.org, www.stripburger.org

V Španiji spet vroče: Stripburger osvaja Madrid!
GRAF, 10.–12. november 2017, Madrid, Španija

kaja-a

Uredniška ekipa revije Stripburger se te dni ponovno odpravlja v Španijo! Letos spomladi smo se na Pirenejskem polotoku že uspešno predstavili na festivalu Gutterfest v katalonski prestolnici Barceloni, kjer je premiero doživela tudi 69. številka Stripburgerja, v kateri s svojimi stripi sodeluje tudi več predstavnikov brsteče španske striparsko-zinovske scene.
Cilj tokratne Stripburgerjeve ofenzive pa je samo središče Španije, Madrid, kjer se bo med 10. in 12. novembrom odvila 10. edicija festivala GRAF.  Gre za mlajši in manjši španski festival, ki  prikazuje dinamičnost in avtorsko raznolikost stripovskega medija in neodvisnega založništva.

Stripburger se bo poleg sejemske stojnice predstavil še z razstavo sitotiskanih plakatov z naslovom Stripburger v tisku: 25 let, odprtje razstave pa bo pospremil še pogovor o 25. letnici izhajanja revije in vijugasti poti, ki jo je Stripburger prehodil »od fan-zina do pro-zina«.
Stripburgerjeve barve bodo v Madridu ponosno zastopali člani uredništva Bojan Albahari, Kaja Avberšek in Tanja Skale.
 
Stripburgerjeva mednarodna ofenziva se bo nadaljevala decembra, ko se odpravljamo v francoski Marseille na neodvisni grafični in stripovski festival Vendetta, ki ga organizira kultni kolektiv Le Dernier Cri!