Stripburger #83: poziv za prispevke!

Rok za oddajo: 31. marec 2024
Prispevke sprejemamo na: hello@stripburger.org


Poznamo stripe brez besed, ne pa tudi brez vsaj neke vrste podob. Nenehno brbljanje sveta le jača njihovo moč, da nas dregnejo na mestih, kjer sicer obnemimo.

Nič novega, pravzaprav: se spomnite miniatur Nadine Redlich in valovitega eksperimenta Kaje Avberšek v Stripburgerju #73? Pomislite na psihadelijado v stripu Kalla Landegrena v številki #81, nato pa še na neme stripe Jima Woodringa, legende 90-ih, ki so ga naši bralci veterani spoznali v davnem Stripburgerju #9. Jasonov prepoznaven pantomimični črni humor najdete v številki #61, čustven ekspresionizem Nicolasa Presla pa v Stripburgerju #66. Je treba nadaljevati?

Umetniških vzornikov je veliko, a tokrat vas spodbujamo, da preizkušate, se igrate in nam v složnem slogu poveste zgodbo – pa naj ta traja trenutek ali tisočletje, najsibo duhovita ali lirična, tudi likovna tehnika je vaša izbira – edino pravilo je: brez besed.

NAVODILA ZA PRISPEVKE:

  • Format (pokončen): 190 x 270 mm (če gre risba v živi rob, obvezno dodajte 5 mm dodatka za porezavo!).
  • Dolžina: 1–12 strani.
  • Stripi so lahko v barvah ali ČB (samo povemo: ČB stripi so zakon!).
  • Priprava datotek: format TIFF ali PDF (600 dpi za barvne in črno-bele stripe oziroma 300 dpi za sivinske stripe).
  • V predogled nam pošljite datoteke z nizko ločljivostjo v formatu JPEG ali PDF, za datoteke visoke ločljivosti za tisk vas bomo prosili naknadno.
  • Pripišite ime, priimek, lahko tudi spletno stran/Instagram.

ROK ZA ODDAJO: 31. marec 2024.

PRISPEVKE POŠLJITE NA: hello@stripburger.org

 

Stripburger #83 bo izšel junija 2024. Uredništvo revije si pridržuje pravico, da odloči o objavi ali zavrnitvi prejetih prispevkov. Zaradi velike količine prejetih prispevkov je treba na odgovor pogosto čakati, zato prosimo za potrpežljivost. Izbrani avtorji in avtorice bodo o objavi obveščeni najkasneje do 30. aprila 2024. Vsak objavljen avtor ali avtorica prejme 5-10 brezplačnih izvodov revije.

Vaše stripe z zanimanjem pričakujemo!


Ilustracija: Klara Kracina