V sredo, 19. Marca ob 19. uri bo v Mestni knjižnici Kranj pogovor z dvema pomembnima protagonistoma slovenske stripovske scene, ki bosta na drugačen način spregovorila o svojem delu:

Marko Kociper in Katerina Mirović,
neuničljivi strip-avtor in neumorna kulturna animatorka

Image

Marko Kociper, brezkompromisni ustvarjalec, ki je zagrešil številne angažirane, satirične, trde, ostre, surove, sočne in žmohtne stripe, ki pa niso brez kančka poetike. Pogosto riše stripe po zgodbah Vinka Möderndorferja (Podgana, Dika, Deveta soba, Sveta jeza) in Andreja Rozmana – Roze (Strip je že vredu mama, 2010). Kociper se najbolj izkaže v daljših zgodbah ali serijah, v katerih pride do izraza avtorjev smisel za oblikovanje karakterjev, ki skozi zgodbo bralcu dobesedno zlezejo pod kožo.

Katerina Mirović, kustosinja, producentka in urednica, je odgovorna za številne umetniške skupine, dogodke in publikacije. Je umetniški vodja avtorske multimedijske skupine Strip Core, soustanoviteljica in članica uredništva revije Stripburger, soustanoviteljica festivala Svetlobna gverila, urednica stripovskih zbirk Republika Strip, Ambasada Strip in O. Samo v zadnjih treh letih realizirala preko 100 umetniških projektov, nekateri so tudi mednarodni, za kar je (s soavtorji) prejela številne prestižne nacionalne in mednarodne nagrade in priznanja.

Pogovor bo vodil Zoran Smiljanić.

Vabljeni!