Igor Šinkovec po Facebooku

Drugi stripovski tandem sta Tanja in Boštjan Gorenc 

Fotografija osebe Cankar v stripu.Fotografija osebe Cankar v stripu.Fotografija osebe Cankar v stripu.Fotografija osebe Cankar v stripu.

Tanja Komadina je ilustratorka in avtorica stripov. Je letnik 1976. V Ljubljani je zaključila študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) in tu še vedno živi in ustvarja. Kot samozaposlena v kulturi sodeluje s številnimi slovenskim založbami. Ustvarja različne vsebine, namenjene otrokom in mladini, in sicer na področju vzgoje in izobraževanja, stripa, učbenikov in leposlovnih besedil. Ilustratorska in stripovska dela razstavlja na skupinskih in samostojnih razstavah v Sloveniji in bienalih ilustracije doma in v tujini.

Rada ima jutra, tišino, kavo in knjige, sprehode in trimčkanje, mačke, ples, bolšje sejme, mestno kolesarjenje, zelenjavo na sto in en način, sladoled vse dni v letu.
Za svoje delo je prejela številne nagrade in priznanja. 2012 je prejela nagrada ALUO za umetniške dosežke. 2015 je njen stripovski prvenec Fino kolo prejel priznanje Zlata hruška in bil uvrščen v zbirko Bele Vrane. 2016 je z Natašo Konc Lorenzutti prejela še eno priznanje Zlata hruška za knjigo Kdo je danes glavni. 2017 je za ilustracije v knjigi Gospa s klobukom Maše Ogrizek prejela Levstikovo nagrado.

Kaj ji pomeni Ivan Cankar?
Kritično misel, ljubezen do jezika in pisanja, upor zoper krivične prakse in sisteme.