Antitip

22,00 

Opis

Ralf König – Antitip

Sveti Pavel, včasih znan tudi kot Savel, je sila slabovoljen. Svet noče pa noče razumeti vseh teh zgodb o troedinem bogu, samožrtvovanju in križanju s tremi žeblji, vstajenju iz groba in potencialni vrnitvi ter obljubi nebes, naj se še tako zagnano trudi, pridiga in prepričuje, kjer le more! Kar dobi, sta zgolj začudenje in posmeh, pa še vse hotelske sobe so zasedene, ko po dolgih popotnih mukah končno priroma v Atene, da bi Helene spreobrnil v edino pravo vero. Prisiljen se je na areopagu soočiti s filozofi, v mestu pa prav ta vikend kot nalašč potekajo tudi dionizije … človek bi znorel!

Po Prototipu, v katerem nastopata Adam in Eva, ter Arhetipu, katerega glavni junak je nergaški Noe, Antitip s Svetim Pavlom sklepa svetopisemsko trilogijo Ralfa Königa, ki je v originalu izhajala med 2008 in 2010. Recenzije z Nemškega priobčajo, da je mojster König za tretji del prihranil še ekstra zaostren ton, nadvse žmohtne šale ter od sile pikre bodice. O, veselička!

 O avtorju

Ralf König se je rodil leta 1960 v Soestu v zahodni Nemčiji. Je eden najboljših dokazov, da stari rek nomen est omen res drži, saj je že desetletja nesporni kralj nemškega stripa. Od začetka svoje kariere se neumorno in neustrašno bori za pravice manjšin, preboj v širši prostor pa mu je uspel leta 1987 s stripom Živahen tip (Der bewegte Mann), po katerem je bil leta 1994 v režiji Sönkeja Wortmanna posnet tudi film, ki si ga je v Nemčiji v kinodvoranah ogledalo več kot 6,5 milijona gledalk in gledalcev.

Njegova obsežna bibliografija, ki vsebuje čez 40 samostojnih enot, je prevedena v številne jezike, poleg filmov je služila tudi za podlago gledališkim in lutkovnim predstavam. Za svoje stripe je prejel mnoga nemška in mednarodna priznanja, med drugim tudi nagrado Max in Moritz – namreč kar trikrat (1992, 2006, 2010).

Dimenzije: 230×160 mm, mehka vezava, barvni tisk, 160 strani