Knjiga z jajčki

14,00 

Ni na zalogi

Opis

Knjiga z jajčki

Jajčka so si podobna kot jajce jajcu, a hkrati tako različna – vsako ima svoj karakter, svojo osebnost, predvsem pa veliko znanja, o čem drugem kot o … jajčkih!

Na hudomušen način nam glavni junaki tega posebnega stripa, ki nikakor ni le kuharska knjiga, čeprav je v njem zbranih veliko zanimivih receptov za jajčne dobrote, pripovedujejo zgodbe in mite ter različne žmohtne zanimivosti iz sveta jajčk ter nas zabavajo s svojimi dogodivščinami – od potepov v zgodovino do debat o sodobni umetnosti. Seveda pa ne manjka tudi spraševanj o tem, kaj je bilo prej, kura ali jajce, modrovanj o kozmičnih principih ter ostalih skrivnostih življenja in večnosti. Kaja Avberšek je vso to zmes fino razžvrkljala in začinila, nato pa vse skupaj hrustljavo zapekla še z barvito risbo, navihanimi domislicami ter fino sočnim humorjem.

Bi radi izvedeli, katera jajčka so najdragocenejša na svetu ali zakaj kure rade grickajo ognjičeve cvetke? So vam všeč torte za balerine ali pa ste bolj naklonjeni postpostmodernim receptom? Ali pa vas zanima, kaj na vse to poreče omleta s kapucinkami in žla/ehtno plesnivim sirom?

Odgovore vam ponuja Knjiga z jajčki, zabaven in poučen strip za vse generacije!

O AVTORICI:

Kaja Avberšek (1983) je vizualna umetnica, ki svoje delo rada začini s hudomušnostjo in ščepcem žlahtne žlehtnobice. Izpod njenih rok se porajajo številne ilustracije in likovne podobe, rada riše po zidovih, piše kolumne in druge zapise ter ustvarja stripe in raznorazne kulinarične podvige. Prav vse njene samostojne stripovske izdaje so zelo zabavne, pa naj si bo to Leteča lesica, ki je nastala po rezijanski pripovedki, priročnik za gradnjo izvirnih instrumentov v stripu Pojoči grad, mini priročnik za gradnjo izvirnih instrumentov v stripu Igrišče ali stripovski album Mile  disko, v katerem je z obilo domišljije predstavila dogodivščine pobalinskega mini moža Mileta, ki v trebuhu svoje mame počne vse mogoče vragolije in prireja divje zabave. Knjiga z jajčki je nastala kot plod njene ljubezni do vsega slastnega.

Format 170 x 210 mm, mehke platnice, barvni tisk, 112 strani.