Mala uš Iva in druga mrgolazen

27,99 

Opis

Lovro Matič, Tomaž Lavrič – Mala uš Iva in druga mrgolazen

Amaterska žužkoslovca Lovro in Tomaž se s povečevalnim steklom še zadnjič spustita v skrivnostni svet malih gomazečih bitij.

Hecne, kosmate in bogato popoprane pesmi

Po megauspešnih zbirkah ilustriranih pesmic Mali črv Oto in Mala vešča Lučka sta Lovro in Tomaž spesnila še zadnjo knjigo o žužkih. Pišeta in rišeta o pajku na medvedu, klopu pod klopjo, pa izbirčnemu molju in prav nič izbirčnih ščurkih, bolhah na bolšjem trgu, stenicah na steni, mušicah na plesu in pikapolonicah na potepu …

Navdušujoče rime in ilustracije

Bistroumnih domislic, takšnih ali drugačnih, v zbirki kar mrgoli. Mala uš Iva, ki je iz perila za hip na zrak skočila, hitro ugotovi, kaj vse ima soseda, ki na svet z lasišča gleda. Krivico čuti tudi mestna bolha Živa, ki psa je na sprehod peljala, in sama sredi njive je ostala.

Tu so še zmešani škržati, ki ljudem ne dajo spati, pa en mali ščurek, ki obožuje sirov burek, izbirčen molj, ki jé samo ženske nogavice … Pikre, humorne in ravno prav nazorne domislice in mojstrske ilustracije vas bodo spravile v glasen krohot in pripravile do tega, da boste knjigo odpirali vedno znova.

O avtorju:

Tomaž Lavrič je na Likovni akademiji v Ljubljani študiral slikarstvo. Profesionalno se ukvarja z ilustracijo, politično karikaturo in stripom. Znan je tudi pod psevdonimi TBC, Josip Visarjonovič, Lovro Matič in Ton Ton.
Njegovo delo obsega veliko število naslovov, med njimi Rdeči alarm, Ratmana, Bosanske basni, Ekstremne športe … Ustvaril je znamenit lik Diarejo ter Sokola in golobico. Poznan in cenjen je tudi v tujini, kjer je izšlo kar nekaj prevodov njegovih del, kot tudi izvirnih izdaj za založnike. Pri Stripburgerju je doslej izdal album Slepo sonce (2004), kot urednik in eden od avtorjev pa je sodeloval tudi pri obsežni stripovski antologiji Slovenski klasiki.
Leta 2017 je prejel za stripovske objave zadnjih dveh let, še posebej za stripa Lomm in Tolpa mladega Ješue, Nagrado Prešernovega sklada. Leta 2015 je prejel medaljo za zasluge Republike Slovenije za izjemen prispevek na področju slovenske ilustracije, karikature in stripa.

Format 168 x 248 mm, trda vezava, črnobel tisk, 72 strani