Štiri črne mravljice: od jutra do jutra

22,98 

Opis

Anja Štefan, Tomaž Lavrič – Štiri črne mravljice: od jutra do jutra 

Pesnica Anja Štefan in ilustrator Tomaž Lavrič sta prvič združila ustvarjalne moči in nastala je knjiga. Izbrušena in humorna. Polna bistroumnih razmislekov in večplastnih sporočil, poetičnih razmislekov o (so)bivanju v tem svetu. Prelepo darilo za vse čase.

Izbrušeni in bistroumni razmisleki o (so)bivanju
Anja Štefan že dolgo piše kratke zgodbe – pesmi v prozi – o štirih črnih mravljicah. O temnih in svetlih plateh življenja. V pričujoči knjigi je pripravila izbor 80 zgodb. Gre za izbrušene, poetične, bistroumne razmisleke o (so) bivanju v tem svetu. Polne so simbolov, tako da nagovarjajo mlade in odrasle, nekatere pa tudi najmlajše. Risbe Tomaža Lavriča nas popeljejo v humoren svet, kjer bi radi živeli vsi.

Štiri mravljice so z nami že dolgo
Leta 2007 so izšle v zbirki Čebelica kratke zgodbe Anje Štefan z ilustracijami Zvonka Čoha o štirih mravljicah, polne večplastnih sporočil, ritma, rim, radosti in humorja. V letu 2014 so v režiji Martine Maurič Lazar zaživele tudi v Lutkovnem gledališču Ljubljana. V letošnjem letu bo zaživela še nova lutkovna predstava Štiri črne mravljice pod taktirko iste režiserke.

Prelepa darilna knjiga dveh izjemnih ustvarjalcev
Pri tej knjigi sta moči združila Tomaž Lavrič, vrhunski stripovski avtor in karikaturist, in Anja Štefan, odlična pesnica, pisateljica in pripovedovalka. Oba sta prejemnika številnih nagrad, med drugimi tudi nagrade Prešernovega sklada. Pričujoče delo je brezčasno darilo za literarne sladokusce. Za ljubitelje življenja, lepe črte in besede.

Format 140 x 210 mm, trda vezava, črnobel tisk, 112 strani