Stripovski klub Mačjega mulca 2 – Perspektive

21,99 

Opis

Stripovski klub Mačjega mulca 2 – Perspektive

Tudi druga knjiga v seriji Stripovski klub mačjega mulca med otroki izjemno priljubljenega in nagrajenega Dava Pilkeya je vznemirljiva in polna vragolij. Li’l Petey, Molly, Flippy in 21 žabjih mladičev vabijo na novo skupno, zabavno in ustvarjalno pustolovščino.

Vsaka od žabic ima kaj za povedati. Tudi različne so si, zato nenehno prihaja do napetosti med njimi. Nina na primer brca Matevža, ta jo zatoži. V prepir poseže oče in Nino pokara. Nina se brani, ne prizna krivde, Matevžu pa reče špeckahla …

Ko se končno pomirijo, delajo – rišejo stripe v različnih tehnikah in jih na koncu predstavijo. Odlično so, fantastični, polni zabavnih domislic in potegavščin.

Nov paket srčnih in zabavnih prigod

Tudi druga knjiga mini stripov »očeta« mega uspešnic kapitana Gatnika in Pasjega moža – Stripovski klub Mačjega mulca 2 je polna zvijač in smešnih obratov. Ilustracije so živahne in drzne, z navodili po korakih za risanje nekaj likov.

Vsebuje tudi pomembna sporočila otrokom. Prav na straneh teh stripov je še več poudarka na sodelovanju kot v drugih Pilkeyjevih serijah. Žabice v tej knjigi nazadnje ugotovijo, kako sodelovati in ceniti stališče drugega – tako v učilnici kot zunaj nje.

Pilkeyjeve knjige, na prvi pogled samo zabavne, se ponašajo z nepremagljivim humorjem in naklonjenostjo mladim, ki to vračajo z neomajnim navdušenjem in zvestim branjem njegovih novih knjig. Drži z njimi, ne predava jim od zgoraj, pa vendar pametno svetuje.

Branje je super moč in zabava!

Avtor in ilustrator Dav Pilkey uporabi tudi v tej knjigi mini stripov različne tehnike. Z njihovim izborom, naj gre za akrilne barve, barvne svinčnike, japonsko kaligrafijo, fotografijo, kolaž, gvaš akvarel … prikaže tudi perspektivo vsake žabice.

Kalejdoskop umetniških slogov v kombinaciji s Pilkeyjevim pripovedovanjem in humorjem, ki je njegova vrhunska blagovna znamka, spodbuja ustvarjalnost, sodelovanje, neodvisnost in empatijo. Bralci vseh starosti bodo zagotovo uživali tudi v tej veseli pustolovščini grafičnega romana.

Ob stripovskih zgodbah v knjigi si bodo stripovski navdušenci zamislili lastne zgodbe in sprostili ustvarjalnost. Ves čas si bodo lahko ogledovali svoj napredek, napake in izboljšave, ki prihajajo s prakso in vztrajnostjo. Na koncu knjige so informacije o ustvarjanju različnih vrst umetnosti.

Format 148 x 208 mm, trde platnice, barvni tisk, 224 strani.