Mali črv Oto in druga golazen

26,99 

Opis

Lovro Matič, Tomaž Lavrič – Mali črv Oto in druga golazen

Lovro in Tomaž, skrivnostni avtorski dvojec, nam predstavljata zbirko bogato ilustriranih pesmic o žužkih – o nesrečnih črvičkih, muhastih muhah, hroščih in polžih, žabah, pajkih in stonogah in kar je še take prijazne golazni.
Sedeminštirideset pesmi v bogato ilustrirani knjigi pripoveduje zgodbe o njihovih zgodah in nezgodah v svetu, ki je skoraj tak kot naš, le nekoliko manjši, tako da ga človeške oči pogosto sploh ne zaznajo.

Hecne, kosmate in bogato popoprane pesmi
Tudi v tem svetu obstajajo podobne nevšečnosti kot v človeškem svetu in jih ogrožajo, večji in močnejši, ki jim škodujejo, sitni odrasli ipd. V naslovni pesmi je na primer nepotrpežljiva mama poslala malega črva Ota, ki se ji je ves čas motal med nogami, na travo, da bi se tam igral. In glej ga zlomka! Priletela je ptička in ga pohrustala – mama pa je ostala sama?!

Navdušujoče rime in ilustracije
Nauka, takšnega ali drugačnega, so deležni tudi drugi žužkojunaki. Tri male muhice so stale na kakcu: veselo so čvekale, vmes pa se sladkale. Ampak saj to je neolikano! S polnimi usti se ne govori, ker kaj se lahko zgodi?! Potem je tu še škorpijon Anton, ki je rad špikal za šalo vse, kar se je dalo, dokler ni pomotoma pičil sebe v glavo. »Seveda, ker vse se smešno zdi, če tebe ne boli.«

Tu so še polži, ki pišejo oglase, glista Marija, ki se kar naprej zvija, mali krt Črt, ki ima bister načrt, ne manjkajo seveda tudi štiri črne mravljice, pajek Aljaž, pegasti volkec, lena čebela Mihela in deževnik, ki piše dnevnik … z eno besedo svet, v katerem mrgoli od življenja, ki nasmeji in zabava z bistroumnimi domislicami, malo pa tudi zbada.

Izvrstno ga predstavljajo mojstrske ilustracije – nazorno provokativne in pikro humorne!

O avtorju:

Tomaž Lavrič je na Likovni akademiji v Ljubljani študiral slikarstvo. Profesionalno se ukvarja z ilustracijo, politično karikaturo in stripom. Znan je tudi pod psevdonimi TBC, Josip Visarjonovič, Lovro Matič in Ton Ton.
Njegovo delo obsega veliko število naslovov, med njimi Rdeči alarm, Ratmana, Bosanske basni, Ekstremne športe … Ustvaril je znamenit lik Diarejo ter Sokola in golobico. Poznan in cenjen je tudi v tujini, kjer je izšlo kar nekaj prevodov njegovih del, kot tudi izvirnih izdaj za založnike. Pri Stripburgerju je doslej izdal album Slepo sonce (2004), kot urednik in eden od avtorjev pa je sodeloval tudi pri obsežni stripovski antologiji Slovenski klasiki.
Leta 2017 je prejel za stripovske objave zadnjih dveh let, še posebej za stripa Lomm in Tolpa mladega Ješue, Nagrado Prešernovega sklada. Leta 2015 je prejel medaljo za zasluge Republike Slovenije za izjemen prispevek na področju slovenske ilustracije, karikature in stripa.

Format 168 x 248 mm, trda vezava, črnobel tisk, 72 strani